Pasta med auberginesås
Godare än det låter och vegetariskt. Jag försöker att laga köttfri mat åtminstone en gång i veckan (det betyder inget kött, kyckling eller fisk) och då är det här ett gott recept som även är mättande.
pasta
aubergine
zucchini
lök
vitlök
soltorkade tomater
svartpeppar, salt och chilikrydda
svarta oliver
körsbärstomater
salladsblad
Koka pastan. Skär aubergine och zucchini i cm- tjocka tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Stek aubergine, zucchini, lök och vitlök i oljan från tomaterna 5 minuter. Tillsätt kryddor, oliver och soltorkade tomater.
Skär de färska tomaterna i små bitar. Servera såsen på nykokt pasta med salladsblad, tomater och gärna lite parmesanost.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar