Idag invigde jag julklappsboken "Ljuvligt goda desserter" och tillagade en Cheesecake med choklad och hallonsås. En traditionell cheesecake lagar man genom att krossa Digestivekex och fylla den med en färskostfyllning och ställa i frysen. Den som jag lagade ikväll skulle in och ut ur ugnen i tre etapper och var en rätt så ovanlig cheesecake i det avseendet. Botten bestod av Digestivekex som krossades och fylldes i en form och in i ugnen. Fyllningen bestod av färskost, ägg och mörk choklad, in i ugnen igen. Slutligen gjordes toppningen som bestod av Crème Fraiche och florsocker som breddes ovanpå kakan efter att den hade fått svalna och sedan in i ugnen igen. Efter det skulle kakan svalna och en sås gjord av hallon serverades till.
Det blev gott och så här fint:
Ganska likt boken:
Vårt fina porslin är arvegods som Kim har fått.
Vill man ha utförligare recept så går det bra att kontakta undertecknad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar