Daimtårta med choklad
Botten
3 st äggvita(or)
150 gram socker
150 gram mandel, hackade
Fyllning
3 st äggula(or)
3 msk socker
3 dl grädde
1 påse dajmkulor, eller hackad daim
3 msk mjöl, till formen
3 msk margarin, till smörjning av formen
Slå på ugnen på 175 grader
1. Vispa äggvitorna till stelt vitt skum dvs pastöriserade och vänd ner sockret. Vispa alltihop tills det blir stelt igen. Vänd försiktigt ner de hackade mandlarna.
2. Smörj en form med löstagbara kanter med margarinet och mjöla den.
3. Häll marängmassan som du vispat i formen och baka den i ugnen ca 25-30 minuter.
4. Låt marängen svalna i formen medans du blandar "glassmassan" dvs fyllningen.
5. Vispa äggulorna med sockret. Vispa sedan grädden i en annan skål tills den blir som ett fint skum. Vänd försiktigt ner grädden i gulorna. Vänd sedan ner daimen också.
6. Fördela denna glassmassa över den svalnade marängbotten och täck över den med plast eller folie.
Låt formen stå i frysen minst 4 timmar!
Tas lämpligt fram ca 20 minuter före servering.
Tips! Riv eventuellt lite choklad ovanpå för utseendets skull. Eller smält choklad och ringla över tårtan.
Jag bakade denna kaka förra veckan och den blev riktigt god, rekommenderas.
Från Tasteline.
Botten
3 st äggvita(or)
150 gram socker
150 gram mandel, hackade
Fyllning
3 st äggula(or)
3 msk socker
3 dl grädde
1 påse dajmkulor, eller hackad daim
3 msk mjöl, till formen
3 msk margarin, till smörjning av formen
Slå på ugnen på 175 grader
1. Vispa äggvitorna till stelt vitt skum dvs pastöriserade och vänd ner sockret. Vispa alltihop tills det blir stelt igen. Vänd försiktigt ner de hackade mandlarna.
2. Smörj en form med löstagbara kanter med margarinet och mjöla den.
3. Häll marängmassan som du vispat i formen och baka den i ugnen ca 25-30 minuter.
4. Låt marängen svalna i formen medans du blandar "glassmassan" dvs fyllningen.
5. Vispa äggulorna med sockret. Vispa sedan grädden i en annan skål tills den blir som ett fint skum. Vänd försiktigt ner grädden i gulorna. Vänd sedan ner daimen också.
6. Fördela denna glassmassa över den svalnade marängbotten och täck över den med plast eller folie.
Låt formen stå i frysen minst 4 timmar!
Tas lämpligt fram ca 20 minuter före servering.
Tips! Riv eventuellt lite choklad ovanpå för utseendets skull. Eller smält choklad och ringla över tårtan.
Jag bakade denna kaka förra veckan och den blev riktigt god, rekommenderas.
Från Tasteline.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar